Лазерна Eпилация Пловдив087 780 0102
 

Врастнали косми

лазерна-епилация-пловдив-10

Врастнали косми

Проблемите с врастналите косми могат да доведат до белези и петна по кожата, което е неприятно и опасно. Врастналите косми тормозят и двата пола. От дерматологична гледна точка, врастналите косми не са опасен здравословен проблем и рядко имат сериозни последици, но причиняват неудобства на пациентите и са нужни процедури за тяхното премахване.

Обикновено, пациентите страдат от възпаление на засегнатото място, което се проявява като малки зачервени подутини. Под повърхността на кожата, в самия център на подутината, се забелязва извит косъм. Възпалението може да има различни придружаващи симптоми – леки болки, сърбеж, гной и други.

 

Защо се появяват врастналите косми?

Косъмът се прерязва късо при бръснене и се образува остър връх. Когато косъмът израства, той се забива и се навива в космения фоликул и по този начин остава под повърхността на кожата. Космите, растящи по този начин, са всъщност врастнали косми.

 

Лечение и профилактика с лазерна епилация

Лазерната епилация е най-доброто разрешение на проблемите с врастналите косми.

Лазерната епилация унищожава косъма, заедно с космения фоликул. Още повече, че дори една или две лазерни процедури са достатъчни да се намали или дори изцяло да се отстрани проблема, макар че ще има косъмчета. Накратко, технологията се подчинява на следния принцип: „Няма косъм, няма и проблем “.