Лазерна Eпилация Пловдив087 780 0102
 

Въпроси и Отговори

лазерна-епилация-пловдив15

Отговори от специалисти на Лазерна Епилация Пловдив Армада

В какви случаи се препоръчва лазерна епилация?

Лазерната епилация е препоръчителна при нежелано окосмяване. Тя може да се извършва през цялата година, като през летните месеци преди и след процедура трябва да се използват кремове против слънце.

Как работи лазерната епилация?

Лазерната епилация е базирана на фотоселективна термолиза. Светлинният импулс се предава и поглъща от стъблото към корена и се коагулира (коренът на косъма се разрушава от топлината). Светлината въздейства на косъма, без да наранява кожата.

Защо е нужна серия от лазерни процедури?

Трябва да се проведе серия от процедури, защото една процедура не може да разруши космените фоликули. Броят на процедурите е различен за всеки пациент и зависи от: структурата на косъма, третираната област, възрастта, хормоналния фон и други. За зони по тялото, те са между 4 и 6, а за лице – между 6 и 12. За определяне на точния брой процедури трябва да направите преглед на място.
Болезнена ли е лазерната епилация и колко продължава процедурата?

Лазерната епилация не е болезнена, усеща се лек дискомфорт при изгарянето на косъма.

От колко лазерни процедури се нуждая?

Броят на процедурите е различен за всеки пациент. Броят на процедурите зависи от типа кожа, цвета, обема и структурата на косъма, третираната област, възрастта, хормоналния фон и други. По принцип, за зоните на тялото броят на процедурите е между 4 и 6, а за лицето – между 6 и 12. След една процедура се наблюдава намаляване на космите между 20 и 50 %, а след 3-5 процедури – между 80% и 100% .

Кой извършва процедурите?

Медицинско лице (Лекар) и Медицински козметик извършва процедурите.

Какво е нужно да знаем за естествения растеж на косъма?

Космите имат три фази на растеж: анаген, катаген и теоген. За да се разруши косъмът, фоликулът трябва да бъде в анаген, а косъмът трябва да съдържа меланин. Косъмът расте с един милиметър за денонощие, така че за 3-4 денонощия дължината му ще нарасне с 3-4 милиметра.

Как да се подготвя за лазерната епилация?

Косъмът трябва да има дължина 3 мм, минимум 3 седмици преди лазерната епилация не трябва да правите кола маска или епилация с епилатор, да изрусявате косъма, да ходите на солариум и да ползвате кремове за тен или плаж (освен ако областта е предпазена с кремове против слънце с висок защитен фактор и се пази от пряка слънчева светлина).

Кога може да има трудности при лазерната епилация?

Лазерната епилация не създава трудности, но ефективността и намалява, ако косъмът е много бял или светло рус на фона на много тъмна кожа.

Какви са възможните медицински и козметични странични ефекти?

Страничните ефекти са медицински и козметични. Медицинските включват зачервяване на кожата, което не е фатална и изчезва до 24 часа. Лазерна епилация не се препоръчва на бременни, онкоболни и деца. Козметичните включват изгорелите косми – краткотраен ефект, преминаващ за няколко часа.

Каква е цената на лазерната епилация?

Лазерната епилация е по-евтина от другите видове епилация в дългосрочен план. Още повече, че полученият ефект е много по-добър и траен. Цените варират по зони. По-малките зони струват между 25 и 70 лв., а по-големите – до 320 лв.

Как протича лазерната епилация в лазерен център Армада?

Процедурата протича в много приятна обстановка с отлични хигиенични условия. Ще отговорим на всичките Ви въпроси преди началото на процедурата, ще Ви информираме какво трябва да правите преди и след процедурата. Трябва да резервирате час за процедурата в център Армада или по телефона.

Каква е реакцията на кожата след лазерна епилация?

Възможна е лека химеремия /зачервяване/, но тя изчезва до няколко часа. Различните типове кожа реагират различно. За повече информация, посетете лазер център Армада за безплатна консултация и преглед на областта. Малка част от зоната се обработва с лазер, за да се тества реакцията на кожата.

Как да сте сигурни в позитивния ефект на лазерната епилация?

Всеки клиент реагира индивидуално. Клиентите с тъмни косми имат най-добри резултати, а клиентите със светли косми се нуждаят от повече процедури .

Подходяща ли е лазерната епилация за лица под 18 години?

Процедурата при лица под 18 години се извършва единствено с родителско съгласие. По време на пубертета, организмът все още расте, космите растат много по-бързо и окосмяването може да се нарастне. След пубертета настъпва нормализириране на окосмяването.

По какво се различават лазерната епилация и фотоепилацията?

Лазерната епилация има строго селектирана дължина на вълната без разпръскване на светлинния импулс, който се поглъща от корена на косъма. Фотоепилацията може да изгори кожата, защото светлинният импулс се разпръсква неравномерно и загрява допълнително кожата, заради което нараства рискът от изгаряне. Ефектът от лазерната епилация е три пъти по-силен от този на фотоепилацията.