Лазерна Eпилация Пловдив087 780 0102
 

Лазерна епилация на бикини, анус

лазерна-епилация-1-1-218x300

Епилирането на интимната зона е въпрос на стил, а в съвременния свят и на себеуважение. Това дали премахваме окосмяването си в най-прикритата си част показва отношението ни към нашето тяло. Много хора се колебаят при избора на метод и това е напълно разбираемо, като се има предвид колко претенциозна може да бъде тази чувствителна зона, където кожата е съвсем изнежена и най-малкото нараняване зараства трудно. Ето защо козметичните специалисти единодушно препоръчват лазерна епилация – тя е правилният способ, който обединяващ всички необходими предимства, без да крие рискове.

Какво представлява самото понятие лазерна епилация на бикини?

Лазерна епилация на бикини е премахването на нежеланото окосмяване у пубиса, срамните устни и перинеума с помощта на лазерно лъчение. Лазерът успешно премахва значително количество косми за дълъг период, а в случай, че косменият фоликул е напълно разрушен – завинаги.

Някои хора предпочитат по време на интимната епилация да бъде отстранено само окосмяването им, което е видимо при наличие на бельо, други прибягват към по-радикалната мярка и премахват космите си изцяло.

В замисимост от зоналното си действие, процедурата лазерна епилация на бикини е видово различна:

 

  • Класическа лазерна епилация на бикини – това е епилация, достигаща линията на бельото – на около 3 см от свивката на крака. Понякога епилацията на класически бикини отстранява почти всички косми от пубиса, без една тънка ивица в средата. Но във всички случаи тя се простира само в предната област и вътрешната част на бедрата, а срамните устни остават незасегнати.
  • Дълбока лазерна епилация на бикини – при нея се отстраняват абсолютно всички косми, без тези по срамните устни и перинеума.
  • Тотална лазерна епилация на бикини – тя премахва цялостно окосмяването – не само от пубиса и вътрешната повърхност на бедрата, но и от срамните устни, перинеума, както и в областта на ануса и гънките между задните части.

 

Как да се подготвите за лазерна епилация на бикини и анус?

Подготовката от ваша страна включва няколко точки:

  1. Не си правите слънчеви бани, нито соларни процедури минимум седмица преди да се подложите на лазерна епилация. Това изискване се отнася за абсолютно всяка част от тялото ви, още повече за тези, защото тяхната чувствителност е несравнимо по-голяма.
  2. Няколко дни преди самия сеанс е добре да не използвате никаква козметика, особено такава, която има спиртно съдържание, защото съществува възможност това да доведе до изгаряне на кожата по време на лазерна епилация.
  3. Непосредствено преди процедурата ще трябва да се избръснете триъгълника си и зоната между краката, доколкото това е възможно, за да може лазерната енергия да се концентрира изцяло върху корените на космите, прониквайки дълбоко до самите тях, вместо да се съсредоточава върху повърхностната част. В противен случай резултатът от сесията би бил незадоволителен.

Противопоказания

Освен класическите противопоказания за лазерна епилация като онкологични заболявания, декомпенсиран диабет, остро развиващи се инфекциозни заболявания, херпес в период на обостряне, множество бенки или пигментни петна в съответната област, при лазерна епилация на бикини и анус трябва да имате предвид още:

  • Тя е непрепоръчителна за кожа със загар, затова внимавайте и спазвайте срока за ограничаването достъпа на слънцето до тази зона, за да не се стигне до ситуация, в която обикновено прикритата на плажа част на дълбоките бикини да бъде обработена правилно и дълготрайно обезкосмена, докато т. нар. зона класически бикини да е некачествено епилирана.
  • Най-често не се прави лазерна епилация на бикини, особено дълбока или тотална, по време на менструация или в деня преди нея. В тези дни прагът на болката се променя и чувствителността значително се увеличава. И все пак, това също е възможно, като се използва тампон.

 

Щетите са напълно изключени при внимателно спазване препоръките на специалистите.