Лазерна Eпилация Пловдив087 780 0102
 

Колко Процедури са Нужни за Лазерна Епилация ?

лазерна-епилация-пловдив-3-1

Само космите, които са в активна фаза на растеж, абсорбират лазерната светлина. Космените фоликули имат 3 фази на растеж (анаген – фаза на активен растеж, телоген – фаза на регресия и катаген – фаза на покой), а целият растеж продължава от 8 до 24 месеца. За да се премахнат всички косми, са нужни няколко процедури лазерна епилация заради структурата на космения фоликул.

Не е възможно да се каже с точност броя на процедурите, които ще са необходими за пълното премахване на окосмяването, тъй като факторите за това са силно индивидуални – зоната, която трябва да се третира, плътността на космите, хормоналния фон на организма, заболявания, тип кожа и пол. След между 4 и 8 процедури, въпреки че този брой зависи от цвета на кожата, цвета на космите и други фактори, пациентите ще установят значително подобрение и специалистите ще могат да определят колко допълнителни процедури са нужни на пациента до приключване на терапията.

При стабилен хормонален фон, Лазерен Център АРМАДА препоръчва средно 6-8 процедури лазерна епилация през интервал от 30-45 дни за цялостно премахване на космените фоликули. Ако хормоналният фон не е стабилен – при наличие на генетична склонност, след бременност, гинекологични проблеми, стрес, заболявания с ефект върху еднокринната система, прием на лекарства, стимулиращи космения растеж – броят на процедурите ще е повече.

Пациенти със светла кожа и тъмни косми постигат резултати по-бързо и имат нужда от по-малък брой процедури.

Дължината на вълната на лазера е ключов фактор, влияещ върху ефективността и количеството процедури. Лазер Александрит има следните характеристики: ефективност, безопасност и дълготрайност на ефекта.

След всяка процедура, растежът на космите се забавя, а космите стават по-тънки и по-светли. За постигане на желания траен ефект е важно стриктното съблюдаване на изминалите интервали между процедурите. След основната терапия е препоръчително провеждането на поддържащи процедури 1-2 пъти годишно за удължаване на достигнатия резултат.